Van GERREVINK

Graf 764. Van Gerrevrink 
Als symbool zien we hier de slang, die zich in haar staart bijt, de ouroboros. Deze afbeelding betekent het oneindige. De slang is hier alpha en omega. Zij wijst op de begrenzing, op het feit dat alles besloten is binnen de macht van God en op de oneindigheid.


In dit graf zijn begraven Annes Johannes Van Gerverink (71 jaar in 1897), twee kinderen Hendrik Willem van Gerrevink (28 jaar oud in 1881 en 14 dagen oud in 1889) en Jacobus Lambertus van der Vaart 22 jaar oud in 1866.

Annes Johannes van Gerrevrink was gehuwd met Alberdina Johanna ten Hove, die in 1860 is overleden in de leeftijd van 35 jaar. Zij ligt begraven in graf 642 waar ook nog drie personen Van Gerrevink liggen begraven.

Treurbeuk:

De treurbeuk is een boom, die op het einde van de 19de eeuw populair werd. De boom is alleenstaand op het mooist.

Bij dit grafmonument is kort na 1876 een van de twee treurbeuken geplant, die samen met de andere treurbeuk “de kathedraal” van de begraafplaats vormt. Bijzonder aan de treurbeuk is de ent op de stam. Aparte soorten bomen, zoals een treurvorm van de beuk, worden bij veredeling op een onderstam geënt en vergroeien zo tot een boom

De kathedraal