Mededelingen

 

OVER DE GROENE ZODEN 2:
Wandelen over begraafplaatsen in Nederland
.

Onlangs publiceerde Terebinth, stichting voor funerair erfgoed, een bundel met 24 wandelingen over Nederlandse begraafplaatsen: deel 2 van de serie Over de groene zoden. De SOBD heeft voor geïnteresseerde liefhebbers van begraafplaatsen een aantal exemplaren van dit boekje op voorraad. Kosten € 15,00

De coronapandemie zorgt ervoor dat iedereen dichter bij huis blijft. Steeds meer mensen maken tijdens een wandeling in eigen stad of dorp een rondje over een begraafplaats. Een begraafplaats kan een verrassende plek voor een wandeling zijn. Met fraaie bomen, graven van beroemde mensen of gewoon als een plek voor een moment van rust en inkeer.

In dit boekje staat ook het verhaal “Begraven op de Hoge Hond” over de oude begraafplaats Diepenveenseweg.

Deze gids nodigt uit tot het maken van een wandeling op funeraire plekken in Nederland. Van het klassieke Soestbergen in Utrecht tot de karakteristieke begraafplaats op de Cauberg, tot de jonge begraafplaats in Almere en de stadsbegraafplaats St. Laurentius in Rotterdam. Elk verhaal bevat een beschrijving, foto’s en praktische informatie met wandelkaartjes. 

Het boekje Over de Groene Zoden, deel 2 kunt u bestellen door via deze website een mail te sturen naar info@sobd.org en/of € 15,00 over te maken naar de penningmeester van de SOBD met de vermelding “Over de Groene Zoden, deel 2”