Mededelingen

Lentewandeling op de Oude Begraafplaats aan de Diepenveenseweg te Deventer.

zaterdag 20 mei 2023, start om 14.00 uur.

De Stichting Oude Begraafplaatsen Deventer (SOBD) organiseert op zaterdag 20 mei

een lentewandeling op de kleurrijke Oude Begraafplaats aan de Diepenveenseweg te Deventer. De begraafplaats bevindt zich schuin achter station Deventer.

De wandeling begint om 14.00 uur.

Tijdens de wandeling wordt zichtbaar hoe cultuur, natuur en op de begraafplaats wonende dieren samen zorgen voor een unieke plek in het hart van de stad. U wordt meegenomen in de wondere wereld van historie en groen, waarin elk seizoen zijn groene hoogtepunten kent.

Op de Oude Begraafplaats liggen veel landelijk en regionaal bekende personen begraven. Hierbij kan gedacht worden aan burgemeesters, politieke en religieuze kopstukken, fabrikanten, onderwijzers, bekende schrijvers en musici.

Tijdens de wandeling wordt aandacht besteed aan bekende personen en grafmonumenten. 
Zo is er bijvoorbeeld het graf van de familie Van Delden.

Aanmelding voor de wandeling is niet verplicht. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

Oude begraafplaats Colmschate

Over de oude begraafplaats in het dorp Colmschate zijn tien jaar terug door Roel Teeninga twee boekjes geschreven. Het eerste boekje “Van nieuwe Kerkhof tot oude Begraafplaats” beschrijft de historische geschiedenis van de oude begraafplaats Colmschate.
Het tweede boek “Archief in hout en steen” vertelt het hele verhaal over alle individuele graftekens op de oude begraafplaats in Colmschate

Van de twee boekjes waren maar een beperkt aantal gedrukt en deze waren al lange tijd niet meer beschikbaar. Van de twee boekjes heeft de SOBD een tweede druk, enigszins geactualiseerd, laten maken. Deze boekjes bieden we nu aan voor verkoop.

Van nieuwe Kerkhof tot oude Begraafplaats. Roel Teeninga Prijs € 12,50
Archief in hout en steen Roel Teeninga Prijs € 20,00

Beide boekjes zijn te bestellen door een mail te sturen naar info@sobd.org

van de Stichting Oude Begraafplaatsen Deventer (SOBD)

Op de downloadpagina is de SOBD Nieuwsbrief 2022 geplaatst